Uued teosed Uue Kunsti Muuseumi kollektsioonis

TERE TULEMAST
UUE KUNSTI MUUSEUMISSE!

O
leme avatud iga päev!
 
 
AVALEHELE MUUSEUMIST NÄITUSED ÜRITUSED KUNSTIKOGU RAAMATUKOGU FILMIFESTIVAL UUDISED
    Jooksvad näitused Tulevik Minevik      
   

Rahvusvaheline klaasikunsti biennaal
"2D"

klaasist objektid, installatsioonid, skulptuurid, vitraazhid jpm

29.10 - 4.12.2016

2D on juba kolmandat korda toimuv traditsooniline rahvusvaheline klaasikunstinäitus, kus rõhk on lehtklaasi võimaluste ärakasutamisel ja eksponeerimisel.
Seekord eksponeerime eelkõige installatiivset ja suuremõõtmelist klaasikunsti, mis muudab näituse ka rahvusvahelises plaanis väga eriliseks.

Idee sai alguse Vilniusest ja põhikorraldus on olnud Leedu kunstniku Dalia Truskaite poolt, aga juba eelmisel korral kaasati ka teiste riikide kuraatorid Lätist, Eestist ja Soomest ning näitust eksponeeriti nii Leedus, Lätis kui Eestis (Pärnus).
Ka seekord liigub näitus ringi alustame Vilniusest ja sügiseks jõuame Pärnusse. Ja kui varem on näitusel osalenud Balti- ja Põhjamaade kunstnikud, siis seekord on fookus Läänemeremaadel.
Esimene näitus 2D toimus 2012.aastal, siis osales 32 kunstnikku Leedust, Lätist, Eestist, Soomest ja Rootsist.
Töid eksponeeriti tookord Vilniuses ja Klaipedas. Teisel korral - 2014 osales 38 klaasikunstnikku Leedust, Lätist, Eestist, Soomest, Rootsist, Norrast, Taanist ja Islandilt ning näitus liikus trajektooril Vilnius Jurbarkas Pärnu Riia. Seekord nagu juba öeldud - on kutsutud Läänemeremaade kunstnikud.
Ka tänavuse näituse ideeks on esitleda kahemõõtmelise lehtklaasi võimalusi, jätkuks ja edasiarenduseks Vilniuse klaasikoolkonna traditsioonidele. Anda lehtklaasile nö. uus elu, leida ja eksponeerida selle erinevaid muutusi ruumis, luues nii kahemõõtmelisi kui kolmemõõtmelisi objekte. Näitusel on esindatud kõikvõimalikud kuum- ja külmtöötlustehnikad.

Veel toimus näitus:
Vilnius, Dailinink sjungos galerija (Artists Association Gallery)
Šv. Jono gatvs galerija (St. Jono Street Gallery) 
Raplamaa Kaasaegse Kunsti Keskus