Tere tulemast XXXIV PFF Pärnu Filmifestivalile.

12. – 18. oktoobril Pärnus ja ETV ekraanil

19. – 25. oktoobril Tartus, Tallinnas ja teistes Eesti linnades, asulates, saartel.

Filmide konkursile esitamise tähtaeg on meil pikendatud kuni 1. juulini 2020.

Varasemate festivalidel auhinnatud filmide retrospektiiv toimub Pärnus 13 -19. juulil.

Welcome to the XXXIV Pärnu Film Festival!

Submission of films for the 2020 Official Selection is now open!

The deadline for submission is 01.07.2020

Screenings in Pärnu and Estonian TV, October 12 – 18
Travelling to different towns of Estonia, October 19 – 25

Winners of the XXXIII Pärnu Film Festival: Andrei Kutsila, Lilah Markman, Kira Jääskeläinen and Mattias Veermets (in the name of film director Eeva Mägi).


Winners of the GRAND PRIZE – the best film of the festival:
2019 – SUMMA by Andrei Kutsila (Belarus/Poland)
2018 – 
OF FATHERS AND SONS by Talal Derki (Germany/Syria/Lebanon/Qatar)
2017 – DEAD WHEN I GOT HERE by Mark Aitken (Mexico/UK)
2016 – WEDDING: A FILM by Mohammadreza Farzad (Iran)
2015 – 
THOSE WHO FEEL THE FIRE BURNING by Morgan Knibbe (The Netherlands) 
2014 – RAMIN by Audrius Stonys (Latvia)
2013 – THE LAST STATION by Cristian Soto and Catalina Vergara (Chili)
2012 – WITH FIDEL WHATEVER HAPPENS by Goran Radovanovic (Serbia)
2011 – TEACHER IRENA by Itamar Chen (Israel);
VODKA FACTORY by Jerzy Skladkowski (Sweden);
2010 – STEAM OF LIFE by Joonas Berghäll and Mika Hotakainen (Finland);
2009 – LEFT BEHIND by Fabian Daub and Andreas Gräfenstein (Germany);
2008 – GUGARA by Andrzej Dybczak and Jacek Naglowski (Poland);
2007 – THE SEEDS by Wojsiech Kasperski (Poland);
2006 – BEFORE FLYING TO THE EARTH by Arunas Matelis (Lithuania);
2005 – THE 3 ROOMS OF MELANCHOLIA by Pirjo Honkasalo (Finland);
2004 – EBBA AND TORGNY by Johan Palmgren (Sweden);
2003 – NOW YOU ARE HAMLET by Ulrika Bengts (Finland);
2002 – I WILL NOT LEAVE YOU UNTIL I DIE by Maciej Adamek (Poland);
2001 – KUSUM by Jouko Aaltonen (Finland);
2000 – IN SEARCH OF SHANGRI-LA by Wen Pu Lin (China);
1999 – THE ARTIST’S LIFE by Lasse Naukkarinen (Finland);
1998 – GAIA’S CHILDREN by Bente Milton (Denmark);
1997 – PORTAL TO PEACE by Thomas Stenderup (Denmark);
1996 – PARADISE by Sergei Dvortsevoy (Russia);
1995 – EVALD’S ACRE by Kersti Uibo (Estonia/UK);
1994 – LIVING ON THE AGANO RIVER by Makoto Sato (Japan);
1993 – TAIGA NOMADS by Heimo Lappalainen (Finland);
1992 – A VISIT by Kari Happonen (Finland);
1991 – THE ALLOTMENT GARDEN by Lise Roos (Denmark);
1990 – SONG OF HARMONICS by Hugo Zemp (France);
1989 – CROSS-STREET by Ivars Seleckis (Latvia);
1988 – VIDAROSEN by Jon Jerstad (Norway);
1987 – WINTER IN ICE CAMP by Asen Balikci (Canada).

Winners of the Estonian People’s Awards:
2019 – BUDDY by Heddy Honigmann (The Netherlands)
2018 – 
REBEL SURGEON by Erik Gandini (Sweden)
2017 – A BASTARD CHILD by Knutte Wester (Sweden)
2016 – MUSSA by Anat Goren (Israel)
2015 – 
SOMETHING BETTER TO COME by Hanna Polak (Denmark)
2014 – MERCY MERCY by Katrine Riis Kjaer (Denmark)
2013 – ROMAN POLANSKI: A FILM MEMOIRE by Laurent Bouzereau (Switzerland)
2012 – ONCE THERE WAS LOVE by Kage Jonsson and Hakan Pieniowski (Sweden)
2011 – VILLAGE WITHOUT WOMEN by Srdjan Sarenac (Serbia);
2010 – A GOOD MAN by Safina Uberoi (Australia);
2009 – FLYING WITH ONE ENGINE by Josuha Weinstein (USA);
2008 – MOTHER by Antoine Cattin (France) and Pavel Kostomarov (Russia);
2007 – FIRST LESSON IN PEACE by Yoram Honig (Israel);
2006 – THE DEVIL’S MINER by Richard Ladkani and Kief Davidson (Germany);
2005 – DO YOU LOVE ME? by Lars Westman (Sweden);
2004 – MY FLESH AND BLOOD by Jonathan Karsh (USA);
2003 – TO BE AND TO HAVE by Nicolas Philibert (France);
2002 – NARROW IS THE GATE by Kersti Uibo (Estonia/UK);
2001 – CLEANERS AND I by Agnes Varda (France);
2000 – GRANDFATHERS AND REVOLUTIONS by Peter Hegedus (Australia);
1999 – SALTMEN OF TIBET by Ulrike Koch (Switzerland).


Official postal address:
Pärnu Film Festival
Esplanaadi St. 10
Pärnu 80010